Din sti:  -> Forside
Nupark

Novem Park 51

7500 Holstebro

Tlf: 9612 7200

Fax: 9612 7201

Email:

[email protected]

18-04-2022 Nupark åbner brohoved i Rumænien


Når Rumæniens næststørste by Brasov i de kommende år tager fat på en række kæmpe store udviklingsprojekter, bliver det i samarbejde med danske samarbejdspartnere og leverandører. Den nordvestjyske udviklingspark Nupark er nemlig blevet bedt om at etablere sig i Brasov og fungere som formidler i forhold til danske partnere.

 

I forbindelse med Rumæniens forventede optagelse i EU er der sat turbo på udviklingen i Rumæniens næststørste by. Der er brug for nytænkning indenfor stort set alt, hvad der har med infrastruktur at gøre: Vand, spildevand, energi, affald og trafik. Rumænerne vil gerne samarbejde med danske virksomheder om at løse de store udfordringer, og det er baggrunden for at Nupark nu åbner et udviklingskontor i samarbejde med by- og regionsstyret i Brasov.

 

Der foregår allerede nu forhandlinger med en række store danske virksomheder om at indgå i nogle af de store projekter. På sigt forventer Nupark, at der bliver opgaver til endnu flere danske virksomheder. Nuparks rolle bliver nemlig at formidle opgaverne mellem rumænerne og potentielle danske samarbejdspartnere. NUpark er netop nu i gang med at ansætte en direktør til kontoret. Han har arbejdet i området i mange år og hans erfaring med Rumænien ventes at få stor betydning for projektet. I disse dage er han i Danmark for at møde nogle af de danske samarbejdspartnere. 

 

Nupark ejes af de syv nordvestkommuner Holstebro, Struer, Thyholm, Lemvig, Vinderup, Ulfborg-Vemb og Thyborøn-Harboøre samt Vestforsyning A/S. Det bliver også Vestforsyning, som får den bærende rolle i hovedparten af de forsyningsmæssige opgaver, men der ligger en lang række opgaver, som skal løses af andre.

 

Brasov en by med 250.000 indbyggere, som samtidig er hovedsæde for en region på i alt 650.000 indbyggere. Siden starten af 90'erne har Ringkjøbing Amt, de syv nordvestkommuner og forsyningsselskabet Vestforsyning haft et tæt og politisk forankret samarbejde med styret i den rumænske region. Samarbejdet har betydet, at en række lokale virksomheder, Vestforsyning og Holstebro Tekniske Skole allerede har løst en række opgaver i området.

 

I begyndelsen af maj rejser en officiel delegation fra det vestjyske til Brasov for at åbne det nye kontor, som i det daglige vil blive drevet at en direktør og en medarbejder. Aktiviteterne i Rumænien bliver støttet af Ringkjøbing Amt, Holstebro Kommune, IØ Fonden og Eksport Kredit Fonden og Danmarks Eksportråd.