6 ledige stillinger hos Maabjerg BioEnergy

1. juni 2011

 

To elektrikere, to smede, en laborant og en administrativ medarbejder. Det bliver det team, som sammen med driftschef Viggo Mose skal holde Maabjerg BioEnergy kørende fra 2012 og mange år frem. Og selv om anlægget endnu ikke er bygget helt færdigt, er der ingen fare for lediggang, fortæller Viggo Mose.


"De skal blandt andet hjælpe os med at teste anlægget. Netop derfor ansætter vi også elektrikerne først, idet de skal tiltræde omkring 1. september. Og så følger de andre efter i henholdsvis oktober og november."
  
Produktionsanlægget skal gå i kommerciel drift 1. april 2012, men allerede 2. januar 2012 bliver pumperne startet første gang, og så begynder en række tests, som skal klargøre anlægget til årligt at omdanne en halv million tons biomasse til klimavenlig energi.


Indtil testfasen begynder skal de nye medarbejdere hjælpe med at skabe deres egen arbejdsplads.

 

Driftschef Viggo Mose

"Jeg kan bedst selv lide at have stor indflydelse på, hvordan mit job er udformet, og jeg tænker, at der nok også er mange andre, der har det sådan," siger Viggo Mose, som hidtil har været den eneste fuldtidsansatte i Maabjerg BioEnergy Drift.
 
"Medarbejderne kommer selv til at deltage i indretning af værksteder, og de skal hjælpe med at få indkøbt det rigtige værktøj. Det giver en stor frihed at være med at til forme en ny arbejdsplads, men det kræver selvfølgelig også, at man er villig til at tage et ansvar. Det er helt afgørende, når vi skal arbejde i en lille organisation, hvor vi bliver meget afhængige af hinanden," forklarer han og tilføjer:


"Og så skal man naturligvis være indstillet på, at når man er med til at starte noget helt nyt op, så kan det godt være, at tingene ikke kører helt snorlige i starten. Man kan godt møde op om morgenen og tro, at man skal lave ét, og så ender man med at arbejde med noget helt andet. Det skal man kunne trives med."


På et anlæg, som skal behandle så store mængde gylle fra køer, grise, mink og fjerkræ kunne man måske godt spekulere over, om man bliver nødt til at gå rundt og holde sig for næsen hele dagen. Sådan bliver det nu ikke, forsikrer driftschefen.
 

"Om det lugter? Nej, da! Lugtbekæmpelse har været tænkt ind i anlægget helt fra de første tegninger, og processerne vil komme til at foregå i lukkede systemer, så det vil ikke blive noget problem," siger han - og tilføjer med et smil:


"I hvert fald ikke, hvis vi passer det ordentligt."


Den ene stilling som elektriker har ansøgningsfrist 1. juli 2011. De øvrige stillinger har ansøgningsfrist i august.

 

Opdateret august 2011: Ansøgningsfristen er nu udløbet.

 

Klik her for at se, om der er ledige stillinger hos Maabjerg BioEnergy.


« Tilbage

Siden er opdateret 16. august 2011