Arbejdsulykke på byggepladsen

22. december 2010

22. dec. 2010: Kort før klokken otte i morges kom en 53-årig håndværker alvorligt til skade ved en faldulykke under byggeriet af Maabjerg BioEnergy. Ved 13-tiden lød meldingen fra den tilskadekomnes familie, at manden er uden for livsfare, og at hans tilstand er stabil nok til, at han i eftermiddag kan overflyttes til videre behandling på et sygehus i Århus.

 

Murersvenden var sammen med kollegerne fra entreprenørfirmaet Erling Jensen A/S i gang med at støbe gulvet på bioenergianlæggets hovedbygning, da han faldt og styrtede seks meter ned gennem en åbning i det støbte gulv.

 

Der var ingen øjenvidner til ulykken, men kolleger hørte manden falde og slog straks alarm.
Redningsmandskab og læger var hurtigt fremme, og den tilskadekomne blev med politieskorte kørt til regionshospitalet i Herning.


Håndværkeren var ved bevidsthed, da han blev reddet op, men han er kommet alvorligt til skade.

Entreprenøren har indstillet arbejdet af hensyn til den tilskadekomnes seks kolleger, som er dybt berørte af ulykken. Maabjerg BioEnergy har stillet en psykolog til rådighed, som vil hjælpe de berørte med at bearbejde hændelsen.

 

Maabjerg BioEnergy har endnu ikke fuldt overblik over årsagen til ulykken.
Midt- og Vestjyllands Politi har til Dagbladet Holstebro-Struer fortalt, at den tilskadekomne formentlig er gledet og er faldet så uheldigt, at den plade, som normalt dækker hullet i gulvet, er blevet skubbet til side, hvor ved han faldt ned gennem hullet.

 

Byggepladsen er generelt præget af et højt sikkerhedsniveau og blev besigtiget af Arbejdstilsynet uden anmærkninger så sent som i sidste uge.

Arbejdstilsynet blev straks orienteret om ulykken, og i samarbejde med politiet har man undersøgt arbejdsstedet, som reglerne foreskriver. Maabjerg BioEnergy afventer nu Arbejdstilsynets rapport og er naturligvis indstillet på at følge de råd, der måtte komme om evt. yderligere skærpelse af sikkerheden.

 

Arbejdet på hovedbygningen ventes genoptaget efter juleferien.

 

Opdatering - januar 2011: Den tilskadekomne er ikke længere i livsfare, men behandles fortsat for de skader, han pådrog sig ved ulykken. Det er endnu usikkert, i hvor høj grad han vil få varige mén af ulykken.

 


« Tilbage

Siden er opdateret 9. august 2011