"Det er et flot anlæg"

29. maj 2013

100 medlemmer af Dansk Fjernvarmes "flis- og brændselspillegruppe" har henlagt to dages konference i Holstebro. Det var ikke mindst muligheden for en rundvisning på Maabjerg BioEnergy, der fik Dansk Fjernvarme til at placere konferencen i Holstebro.

 

Det understreger i øvrigt endnu engang anlæggets forretningsmæssige betydning for lokalområdet: Efter en fri-eftermiddag med tid til lidt shopping i gågaden var de 100 gæster samlet til middag på Hotel Schaumburg, og natten til onsdag overnattede 74 af konferencedeltagerne på et af byens hoteller, inden konferencen slutter senere i dag, onsdag.

 

Tirsdag eftermiddag benyttede vi lejligheden til at spørge nogle af fjernvarme-fagfolkene, hvad de synes om Maabjerg BioEnergy. Læs interviewet herunder (Foto: Ole Mortensen)

 

Per Nørskov, Østjysk Halmvarme: "Mit umiddelbare indtryk er, at anlægget virker gennemtænkt. Jeg blev faktisk lidt overrasket, for det ligner jo et industrianlæg mere end et biogasanlæg eller et varmeværk.

Når man lige træder ind i aflæssehallen eller kommer helt tæt på området med ostevalle, kan man selvfølgelig godt lugte noget, men ellers så lugter anlægget slet ikke."

 

 

Bjarke Paaske, Teknologisk Institut: "Det er et imponerende anlæg - meget flot og gennemtænkt. Man ville måske forvente, at der ville være beskidt af gylle alle steder, men der er jo slet ikke. Og det lugter heller ikke så meget," siger han og tilføjer, at andre burde kunne lære noget af Maabjerg BioEnergy.

 

Bjarke Paaske deltager i konferencen for at holde oplæg om varmepumper i kombination med biomasse.

 

"Det hænger ikke så godt sammen økonomisk, fordi biomasse er billigere end udgiften til at drive varmepumperne. Men energimæssigt er det en god idé, og så kan det være, at økonomien bliver bedre senere," fortæller han.

 

Palle Jul Pedersen, Aalestrup Varme: "I Aalestrup brænder vi bark for at producere fjernvarme, men jeg har nu altid syntes, at biogas er spændende. Det kan være noget ubehageligt stads at arbejde med, men det ser flot ud herude.

 

Det virker hygiejnisk og flot, og der er slet ikke nogen gyllebeholdere, der skummer over og den slags, som man måske ellers kunne forestille sig."


« Tilbage

Siden er opdateret 29. maj 2013