Galleri: Ambassadør og minister på besøg

30. september 2014

Maabjerg BioEnergy fik tirsdag 30. september besøg af udviklingsminister Mogens Jensen (Soc.dem.) og USA's ambassadør i Danmark Rufus Gifford. De to er for tiden på en fælles turné rundt i Danmark for at give foredrag om bl.a. det gode forhold mellem Danmark og USA, og i forbindelse med rundrejsen bliver der også tid til besøg på virksomheder, skoler og institutioner.

 

Udviklingsmininsteren og ambassadøren fik først en opdatering på Maabjerg Energy Concepts planer om at etablere en 2G bioethanolfabrik, og dernæst blev der tid til en rundvisning på biogasanlægget.

 

Mogens Jensen er en hyppig gæst i Midt- og Vestjylland, men for den amerikanske ambassadør var det første gang, at han besøgte biogasanlægget, som årligt har besøg af knap 5000 gæster.

 

Rufus Gifford spurgte meget interesseret til både miljø, økonomi, jobskabelse og politiske forhold omkring bioenergiprojekterne, og han udtrykte stor beundring for den ambitiøse vestjyske satsning på grøn energi.

 

Konsortieparterne bag Maabjerg Energy Concept har allerede markedsført projektplanerne i bl.a. USA, som har en meget stor produktion af 1G-bioethanol baseret på majs. Håbet er, at dansk know-how, teknologi og bl.a. pumpekomponenter kan blive eksporteret til både Nord- og Sydamerika, når man derovre begynder at interessere sig mere for 2G-bioethanol baseret på restprodukter, f.eks. halm eller stokkene fra majs- og sukkerroemarker. Det kommende anlæg i Holstebro vil få en meget vigtig rolle som show-room for eksportindsatsen.

 

Maabjerg Energy Concept vil, hvis projektet gennemføres, bidrage med en positiv samfundsøkonomisk effekt svarende til 1000 arbejdspladser. Der findes ikke beregninger for effekten af eksportmuligheder for dansk know-how, som altså vil give en ekstra bonus.

 

Læs meget mere om projektet på www.maabjergenergyconcept.dk 

 

 

 


« Tilbage

Siden er opdateret 30. september 2014