Galleri: Besøg fra Perpignan

15. maj 2013

"Velkommen til virkeligheden!" Sådan lød det, da bestyrelsesformand Arne Lægaard bød velkommen hos Maabjerg BioEnergy til en fransk delegation.

 

Det var viceborgmesteren med følge fra den franske Middelhavsby Perpignan, som 14. maj var kommet til Holstebro for at se på biogasanlægget. I Frankrig går man nemlig med planer om at opføre et lignende anlæg, og så ville man gerne høre om de danske erfaringer.

 

Arne Lægaard fortalte gæsterne, at vi her i Vestjylland havde gået og diskuteret biogasplanerne frem og tilbage mellem landbruget og forsyningsselskaberne i årevis, indtil man til sidst gav hinanden håndslag på, at "nu gør vi det!"

 

"Når I har været rundt for at se anlægget, må I selv bedømme, om vi tog den rigtige beslutning. Vi er ikke selv i tvivl om, at det var rigtigt at opføre Maabjerg BioEnergy. Projektet har stor opbakning fra næsten alle politikere, og der er meget stor opbakning i lokalsamfundet," fortalte Arne Lægaard.

 

Besøget i Holstebro var kommet i stand via den danske virksomhed Bigadan, som har leveret nogle af komponenterne til Maabjerg BioEnergy.

 

Billederne i galleriet herunder er taget af pressefotograf Jens Bach.

 

 

 


« Tilbage

Siden er opdateret 15. maj 2013