Galleri: Byggepladsen - oktober 2010

29. oktober 2010

 

Foto: Thomas Maxe.

 

Det går rigtig fint fremad med byggeriet af Maabjerg BioEnergy. De seks ståltanke er - i hvert fald på afstand - det mest synlige bevis på fremdriften. En færdig tank er 25 meter høj og har plads til syv mio. liter biomasse.

 

Bigadan, som står for opførelsen af tankene, oplyser, at der bliver anvendt ikke færre end en million bolte (se foto) til at holde sammen på de stålplader, som udgør tankens konstruktion.

 

På den øvrige del af byggepladsen er også godt gang i opførelse af betontankene, og samtidig begynder konturerne af hovedbygningen at tegne sig. På sidstnævnte er støbning af kælderen begyndt.

Når hovedbygningen er færdig, vil den med sin længde på 155 meter være en af de største enkeltbygninger i Holstebro.

 

Ved siden af byggepladsen er i øvrigt dannet en "sø" af regnvand, som er løbet af de højereliggende marker i nabolaget. Vandet udgør ingen trussel mod byggeriet, og det vil forsvinde igen af sig selv, når markens dræn bliver genetableret i forbindelse med anlæg af vejen ind til hovedbygningen. Hvis vinteren bliver mild, kan vejen være anlagt allerede i slutningen af februar, måske begyndelsen af marts, men som Storm P. sagde, så er det svært at spå - især om fremtiden...


« Tilbage

Siden er opdateret 9. august 2011