Galleri: Kampagne mod "madbenzin"

22. april 2013

Mellemfolkeligt Samvirkes cyklende kampagne "Tour de Future" lagde fredag 19. april vejen forbi Holstebro. Det var med et besøg hos biogasanlægget Maabjerg BioEnergy, hvor ca. 100 indbudte unge bl.a. fik lejlighed til at høre om Maabjerg Energy Concept - dvs. planerne for et stort bioraffinaderi med bioethanolfabrik, som skal spille sammen med Maabjerg BioEnergy.

 

Cykelkampagnen har overskriften: "Stop madbenzin - Mad skal i maver". Den er rettet mod 1. generations bioethanol, som giver problemer for bønder i udviklingslande.

 

Seks medrejsende afrikanere kunne fortælle hårrejsende beretninger om, hvordan tusindvis af bønder i deres hjemlande er fordrevet for at give plads til, at europæiske virksomheder kan bruge jorden til dyrkning af afgrøder til især biodiesel.

 

Planen for Maabjerg Energy Concept er at producere 2. generations bioethanol, baseret på halm. Dermed er der plads til både fødevare- og energiproduktion.

 

Anne Grethe Holmsgaard, direktør for Biorefining Alliance, deltog i debatmødet og opfordrede de unge til at gøre deres indflydelse gældende gennem foreninger og ved henvendelse til politikere, så skiftet fra 1. til 2. generations bioethanol kommer til at gå hurtigere.

 

Nedenstående foto er taget af fotograf Jens Bach.

 

 

 


« Tilbage

Siden er opdateret 30. april 2013