Galleri: Rejsegilde

9. juni 2011

rejsegilde_01.jpgrejsegilde_02.jpgrejsegilde_03.jpgrejsegilde_04.jpgrejsegilde_05.jpgrejsegilde_06.jpgrejsegilde_07.jpgrejsegilde_08.jpgrejsegilde_09.jpgrejsegilde_10.jpgrejsegilde_11.jpgrejsegilde_12.jpgrejsegilde_13.jpgrejsegilde_14.jpg

 

 

Foto: Thomas Maxe.

 

Så kom endelig den store dag, hvor Maabjerg BioEnergy kunne holde rejsegilde. Skorstenen er på plads, og det udvendige byggearbejde nærmer sig hastigt sin afslutning. Og tidsplanen holder. 

 

Bestyrelsesformand for Maabjerg BioEnergy Arne Lægaard holdt tale ved rejsegildet. Her kan du læse, hvad han sagde:

 

Det er en stor fornøjelse for mig at stå her i dag til rejsegilde, for det betyder at vi har nået endnu en vigtig milepæl i Maabjerg BioEnergys lange historie.
Den første milepæl var beslutningen om at bygge den 4. juni og den anden var 1.spadestik den 16.august for cirka et år siden.


Der har været utallige forhindringer på den lange vej, der begyndte for 10 år siden. 
Det nyttede, at samarbejdspartnerne ville dette byggeri og turde tage ansvar.
Ved at være utrættelig og vedholdende blev alle forhindringerne ryddet af vejen, så byggeriet kunne tage sin begyndelse. 

 

Nu kan alle se der tegner sig konturerne til et fantastisk spændende byggeri og anlæg.

Vi er stolte af, at vi som bygherre sammen med vore rådgivere selv turde stå for designet af anlægget.

 
Bygningens vartegn - ellipsen - er et godt eksempel herpå. Indeni gemmer den en simpel aflæssehal for gylle og energiafgrøder, men set ude fra Struer Landevej signalerer den, at her er noget unikt for området, et vartegn som ingen andre har. 
 

Det er næsten ikke til at forstå at det kun er et lille års tid siden de første dumpere og gravemaskiner fra Eriksson rullede ind på byggepladsen, der på daværende tidspunkt var alt andet end en flad mark. 
 

Siden kom der byggehåndværkere til beton- og tømrerarbejder, montagefolk til betonelementer og montagefolk til tag og facader, tagdækkere, installationsfolk til rør og el og tankbyggere.
 

I tirsdags nåede vi byggeriets højdepunktet i bogstaveligste forstand - den 95 meter høje skorsten blev sat på plads med millimeter præcision af dygtige skorstens- og kranfolk. 

 

Der er gået mange dygtige håndværkere gennem byggepladsen siden begyndelsen og der vil komme mange til endnu inden vi kan fejre næste milepæl - Idriftssætning og indvielse af anlægget - det sidste nok om et lille år fra nu.

 

Et rejsegilde er jo efter gammel håndværkertradition først og fremmest håndværkernes gilde - derfor vil jeg allerførst takke alle indvolverede håndværkere, entreprenører og mestre for veludført arbejde hidtil. 
Mange af jer har været med gennem en ualmindelig hård og kold vinter, men alligevel gået til opgaven uden at kny - og hovedtidsplanen er holdt - en stor tak til en professionel byggeledelse og fleksible samarbejdsparter.
Dernæst en tak naturligvis også til vore rådgivere og samarbejdspartnere gennem et langt forløb også forud for byggeriet.
 

Med disse ord vil jeg ønske held og lykke med det videre arbejde
Lad os udbringe et trefoldigt hurra for Maabjerg BioEnergy.


« Tilbage

Siden er opdateret 9. august 2011