Hædrende omtale til Maabjerg BioEnergy

20. december 2012

Hædrende omtale til Maabjerg BioEnergy. De tre personer længst til venstre er hhv. Vestforsyning/Maabjerg BioEnergy's chefkonsulent Poul Lyhne, stifter af A2 Arkitekterne Freddy Quist og Maabjerg BioEnergys bestyrelsesformand Arne Lægaard. Manden med det blå slips (i midten af billedet) er Holstebro Kommunes borgmester H. C. Østerby. Foto: Holstebro Kommune.

 

 

11 projekter var indstillet, og det blev Holstebro Musikskoles nye orkestersal, som løb med Holstebro Kommunes arkitekturpris 2012. Som noget nyt blev prisen suppleret med "hædrende omtale". Den gives til byggerier, der med gennemførte detaljer, enkeltbygninger eller lignende fortjener et skulderklap og er repræsentanter for god arkitektur inden for deres felt. Den hædrende omtale gik bl.a. til Maabjerg BioEnergys flotte administrationsbygning, som er tegnet af A2 Arkitekterne, Holstebro.

 

I motivationen for indstillingen af Maabjerg BioEnergy hedder det bl.a.:

 

"Der er tale om et industrianlæg, der pga sin størrelse i den grad præger landskabet og omgivelserne. På den baggrund er det meget sympatisk, at man har arbejdet med det skulpturelle i både bygningskrop og tanke.

 

Med et flot hovedgreb trækker den lave bygning en lang, skrå linje i tagudformningen i fint samspil med tankenes runde former.

 

Hele kompositionen understreges af bygningens mørke, varme tone i forhold til de gråhvide cylindere, hvor lyset fremhæver den runde form.

 

Ydermere er bygningen med sit gigantiske tag et udtryk for en bæredygtig tanke, idet alt vandet samles op ved foden og videregives i kanaler til landskabet.

 

Indvendigt har bygningen udnyttet det særlige volumen, der opstår under den skrå tagflade, hvilket i særdeleshed kommer til udtryk i det imødekommende auditorium, der ofte udnyttes til besøgende fra både ind- og udland.

 

Som helhed er det udvalgets opfattelse, at der er tale om et meget vellykket hovedgreb, et billede på fin og sikker industriarkitektur, der belønnes med hædrende omtale."

 

Bedømmelseskomiteen for arkitekturprisen bestod af seks medlemmer:

 

  • Henrik Hoffmeyer fra Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holstebro og Omegn og Aage Schmidt-Christensen fra By og Land i Ulfborg-Vemb området. De er begge udpeget af bygnings-kulturforeningen.
  • Mads Møller fra arkitektfirmaet C. F. Møller og arkitekt Mette Stavad fra arkitektfirmaet Pluskontoret. De er begge udpeget af Akademisk Arkitektforening.
  • Borgmester H. C. Østerby og 1. viceborgmester og medlem af Teknisk Udvalg, Eli Vium.

« Tilbage

Siden er opdateret 20. december 2012