Ida Auken-besøg var en succes

8. august 2012

Bestyrelsesformand for Maabjerg BioEnergy Arne Lægaard spiller bolden over til miljøminister Ida Auken. Nu er det tid til at se på rammevilkår for grøn energi. Foto: Jens Bach. 

Det var en rigtig god dag, da miljøminister Ida Auken (SF) tirsdag 7. august var på besøg hos Maabjerg BioEnergy. Det fortæller bestyrelsesformand for Maabjerg BioEnergy Arne Lægaard:

 

"Ministeren var meget begejstret for at se værket. Hun gav udtryk for, at hun var positivt overrasket over, hvor pænt der ser ud både indvendigt og udvendigt," fortæller formand og tilføjer, at han også personligt glæder sig over, hvor flot Maabjerg BioEnergy er blevet, efter at byggepladsen er blevet til en rigtig arbejdsplads.

 

"Maabjerg BioEnergy har fået kolossal opmærksomhed. Det er også vigtigt for os, at politikerne interesserer sig for bioenergi og for bioethanol, som er næste skridt. Det gør de blandt ved at besøge os. Vi må så se, om interessen kan omsættes til handling i form af bedst mulige rammevilkår," siger Arne Lægaard.

 

De miljømæssige udfordringer for bioenergien er f.eks. at sikre, at lovreglerne afspejler den teknologiske udvikling. Når man kan bruge affald og dyregødning som brændsel, så er det vigtigt, at love og regler afspejler de nye energiformer, så det dels bliver lovligt at fyre med grønne brændsler, dels så bioenergianlæggene ikke bliver unødigt straffet i form af afgifter og restriktioner på områder, der ikke nødvendigvis har nogen praktisk betydning for miljøet.

 

Det har Maabjerg BioEnergy en god dialog med politikerne om. Og - med et glimt i øjet - kunne Arne Lægaard tilbyde Ida Auken en lille gulerod:

 

"Ministeren morede sig over, at vi har navngivet gyllelastbilerne efter de politikere, der har hjulpet os med at virkeliggøre projektet. Vi har tilbudt Ida Auken, at hun kan få lov at lægge navn til den næste gyllelastbil - men selvfølgelig først, når rammevilkårene er på plads," siger Arne Lægaard.

 

Holstebro Kommune og Maabjerg BioEnergy har bedt Ida Auken om et nyt, og lidt længere, møde som opfølgning på tirsdagens besøg - enten i Holstebro eller på ministerens kontor. Det er hun positivt indstillet over for.

 


« Tilbage

Siden er opdateret 8. august 2012