Konsortium vil investere milliarder i bioenergi

26. august 2011

Fredag 26. august blev der underskrevet en projektaftale, som sikrer, at konsortiet i de kommende ni måneder skal undersøge mulighederne for bl.a. at opføre en bioethanolfabrik. Fra venstre er det: Arne Lægaard, Vestforsyning, Knud Schousboe, Struer Forsyning, Jørgen Udby, Vestforsyning, Thomas Dalsgaard, DONG Energy og Palle Meng, Nomi. Foto: Jens Bach.

 

Vestjylland kan få en markant placering på verdenskortet for grøn energi med dannelsen af "Maabjerg Energy Concept" i Måbjerg mellem Holstebro og Struer.

 

Bag energikonceptet står Vestforsyning, Struer Forsyning, affaldsselskabet Nomi og DONG Energy. Selskaberne er gået sammen i et konsortium, som ønsker at etablere det hidtil mest ambitiøse center for grøn energi i Danmark.


Går alt efter planen vil der her om få år ligge Danmarks største - og første fuldskala - 2. generations bioethanolfabrik. Lige ved siden af ligger allerede Maabjerg BioEnergy, der er verdens største biogasanlæg.

 

Bioenergianlægget vil blive udvidet og får samtidig tilført et brintproduktionsanlæg.

Og så vil det eksisterende biomassefyrede kraftvarmeværk Måbjergværket på nabogrunden blive ombygget til at kunne håndtere restprodukter fra den grønne energiproduktion.

 

Endelig ligger der planer om at opføre et helt nyt affaldsbehandlingsanlæg, som ved hjælp af enzymer vil kunne udskille dele af affaldet til biogasproduktion.


Læs meget mere på www.maabjergenergyconcept.dk.


« Tilbage

Siden er opdateret 5. september 2011