Ny uge-rekord: 425.000 kubikmeter gas

2. april 2014

Fuld damp: Anlægget har i et par uger produceret 20 procent over budgetmålet. Arkivfoto.

 

 

I midten af marts, uge 12, slog Maabjerg BioEnergy sin egen personlige rekord for ugentlig produktion af biogas. Det blev til 425.000 kubikmeter, hvilket er 20 procent over budgetmålet.

 

Det går generelt godt med både produktion og driftsstabilitet på anlægget, hvor den daglige gang har ændret sig fra at "kurere børnesygdomme" til at trimme den daglige produktion.

 

Og efter, at maskinerne efterhånden har snurret i to år, begynder driftspersonalet nu at udskifte de første sliddele på blandt andet de pumper, som har passeret 15.000 timer drift. Det er en helt normal del af driften, og det forgår indtil videre uden væsentlige forstyrrelser i produktionen, sådan at anlægget kontinuerligt bliver fodret med over 80 kubikmeter biomasse i timen.

 

Maabjerg BioEnergy tangerede faktisk rekorden igen i uge 13, men generelt stræber man ikke efter at ligge helt så højt med produktionstallene. 425.000 kubikmeter biogas om ugen er nemlig lige i overkanten af, hvad der kan afsættes til Vinderup Varmeværk og Måbjergværket.

 

Når og hvis bioraffinaderiet Maabjerg Energy Concept bliver realiseret, forventes biogasanlægget at gennemgå en mindre udvidelse, sådan at man fra 2017 vil kunne producere biogas af rester fra fremstillingen af 2. generations bioethanol.

 

Det vil mere end fordoble produktionen af biogas, og derfor er det planen, at anlægget skal udvides med et "renseanlæg", som kan forædle biogassen og afsætte den til naturgasnettet.


« Tilbage

Siden er opdateret 2. april 2014